Heart red large

Een leven samen

'Een leven samen' wordt gesteund door mensen van Encounter Vlaanderen en Encounter Nederland

Het weekend is niet speciaal voor holebi-koppels, er kunnen ook hetero-koppels deelnemen. Homo of lesbisch zijn is ook geen specifiek thema van het weekend. Het gaat over jullie relatie, in welke vorm die ook is. Wel is het weekend expliciet roze-vriendelijk. In het begeleidend team zit ook een lesbisch koppel.

Waarom een weekend voor holebi-koppels?

Nee, zeker niet. Het gaat om jullie relatie. Je praat en schrijft met elkaar, in de beslotenheid van je eigen kamer. Als je gevraagd wordt of je iets wilt delen in de groep is dat altijd volstrekt vrijwillig.

Is het de bedoeling dat we alles delen in de groep?

Achter elke goede relatie schuilt een betere! Het weekend is geen therapie. Elke relatie kent ups en downs en daarmee zijn jullie van harte welkom. Als jullie in zeer moeilijke omstandigheden zitten op dit moment, is het beter om het weekend op een later moment te volgen.

 

Moeten we het weekend zien als een soort therapie?

Ieder koppel dat een duurzame relatie heeft, is van harte welkom. Of je nu wel of niet getrouwd bent of samenwonend. Het gaat er om dat je met elkaar verder wilt en je leven wilt delen; dat je het belangrijk vindt om je relatie te verdiepen. Veel mensen vinden zo'n weekend van tevoren spannend. Maar door de jarenlange ervaring word je zeker niet in het diepe gegooid!

Voor wie zijn de weekenden precies bedoeld?

Je hoeft niet gelovig of christelijk te zijn om aan het weekend deel te nemen. De achtergrond van mensen die deelnemen is heel divers. De wortels van 'Een leven samen' zijn echter wel christelijk. We geloven dat mensen gemaakt zijn om elkaar lief te hebben.

Moet je gelovig of christelijk zijn om deel te nemen?

Nav 2 right white large
Nav 2 right white large
Nav 2 right white large
Nav 2 left white large
Nav 2 left white large